,

Hoe zandstralen en luchtgommen helpen bij het renoveren van een houten vloer

Zandstralen meubels en trappen | Meubelatelier AC

Elke houten vloer gaat er na verloop van tijd dof en beschadigd uitzien. De vloer raakt beschadigd door krassen en vlekken. De afwerkingslaag verdwijnt door slijtage. Gelukkig biedt zandstralen of luchtgommen de oplossing. Als u uw houten vloer laat zandstralen of luchtgommen, zal hij er snel weer als nieuw bijliggen. Oude afwerkingslagen, verontreinigingen en onvolkomenheden worden verwijderd. Na het luchtgommen of zandstralen kan u een nieuwe afwerkingslaag aanbrengen op uw houten vloer.

Bij zandstralen van een houten vloer wordt een krachtige stroom van fijn zand onder hoge druk op het oppervlak gespoten. Dit verwijdert niet alleen de oude afwerkingslagen zoals vernis of lak maar ook diepe krassen en beschadigingen. Het resultaat is een gladde, gelijke houten vloer die gereed is voor verdere behandelingen.

Luchtgommen is een vergelijkbare techniek. In plaats van zand wordt er een milder straalmiddel, zoals bv bicarbonaat of gemalen walnootschelpen, gebruikt. Luchtgommen is vooral geschikt voor delicate houtsoorten omdat het een zachtere aanpak biedt terwijl het toch zeer effectief is voor het verwijderen van oude afwerkingslagen en vlekken.

Na het zandstralen of luchtgommen van houten vloer is het belangrijk om het oppervlak te inspecteren op eventuele onvolkomenheden. Eventuele diepere krassen of beschadigingen kunnen worden gerepareerd vooraleer de vloer opnieuw wordt afgewerkt. Vervolgens kan de vloer behandeld worden met de gewenste afwerking – bv vernis, olie of wax – om de duurzaamheid en uitstraling van de vloer te verbeteren.

Wil u graag uw houten vloer laten renoveren? Neem contact met ons op voor een gratis offerte op maat