Zandstralen van hout

Trappen, balken en meer

Zandstralen van hout bij jou in de buurt? Bij Meubel Atelier AC kan je houten trappen, balken en meer laten zandstralen.

Houten balken

De houten balken van je plafond in hun oude glorie herstellen? Laat je balken zandstralen door Meubelatelier AC.

Zandstralen van hout

Je balken, deuren, meubels of trap zandstralen? Meubelatelier AC heeft ervaring met alle soorten hout. We maken gebruik van ons vakmanschap, maar ook van verfijnde technieken en kwalitatieve materialen. Naast trappen en balken kan je bij ons ook meubels, vloeren, luiken en deuren laten zandstralen. Door de technieken die we toepassen kan je ons zonder zorgen vragen om je balken, deuren, meubels of trap te zandstralen.

Zandstralen
Zandstralen meubels

Houten oppervlakken laten zandstralen

Zandstralen zorgt ervoor dat oude bewerkingen van het hout worden verwijderd, zoals geschilderde deuren, gelakte tafels of trappen die verschillende lagen beits bevatten. Met de hand schuren geeft niet het juiste effect. Daarmee bereik je de kleine hoekjes en kieren niet. Daarnaast is het schuren van houten meubels of trappen zeer arbeidsintensief.

Je houten meubels, deuren of vloeren laten zandstralen is dan een prima alternatief. We brengen hout terug in zijn oorspronkelijke staat. Wij maken gebruiken van fijn straalgrit zodat er geen beschadigingen ontstaan. Verfresten, beits en lak worden op een effectieve manier verwijderd. Zandstralen is ook heel geschikt voor het aanbrengen van structuren op meubels.

Duurzaam: zandstralen van hout

Het laten zandstralen van houten meubels, trappen, vloeren of binnendeuren door Meubelatelier AC is ook een duurzame keuze. We geven je interieur een compleet andere look, zonder dat je daarvoor nieuwe meubels of kasten moet aanschaffen. Als je dat wilt, behandelen we het hout na het zandstralen bijvoorbeeld met verf, lak of een kleurwas. Onze experts voorzien je bij het zandstralen graag van persoonlijk advies.

Zandstralen trappen

Zandstralen deuren

Zandstralen op locatie of in ons atelier

Zandstralen kan zowel op locatie als in ons atelier. Wij beschikken over een professioneel uitgeruste werkplaats voor het laten zandstralen en behandelen van stoelen, zetels, tafels, dressoirs of kasten. Ook kleine houten meubels of items kan je door Meubelatelier AC laten zandstralen.

Wil je balken, vloeren of trappen laten zandstralen door Meubelatelier AC? Dan komen we graag bij jou thuis. Voor we beginnen met zandstralen, zorgen we voor een goede voorbereiding. We plakken de ruimte en eventuele deuren of andere meubels zorgvuldig af. Op deze manier wordt schade door stofvorming zoveel mogelijk voorkomen. Uiteraard laten we de ruimte netjes achter na het zandstralen.

Veel gestelde vragen over zandstralen

Fijn zandstralen is een techniek binnen het zandstraalproces waarbij een fijne stroom van straalgrit met hoge snelheid op een oppervlak wordt gestraald. Deze methode wordt gebruikt om vernis of olie te verwijderen, zonder het onderliggende materiaal te beschadigen. Fijn zandstralen is zeer effectief als voorbereiding van oppervlakken voor schilderwerk, het reinigen van delicate structuren en het herstellen van de oorspronkelijke uitstraling van verschillende houtsoorten.

Neen, fijn zandstralen en luchtgommen kunnen worden toegepast op hardhout en een fineer van minimaal 4MM dik. Zachte houtsoorten zoals grenen hout zijn minder geschikt om te zandstralen of luchtgommen.

Zandstralen is een effectieve manier om vernis en olie van houten oppervlakken te verwijderen. Na de behandeling zal het oppervlak er weer als nieuw uitzien. Het proces helpt ook bij het herstellen van de originele textuur van het hout en is de perfecte voorbereiding om het hout een nieuwe afwerking te geven.

Ja, na het zandstralen is het hout klaar om opnieuw afgewerkt te worden. Het is belangrijk om het hout goed te behandelen met een geschikte afwerking, zoals vernis, lak of beits, dit doen wij graag voor u.

De kosten voor zandstralen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het oppervlak, de grootte, de staat van het materiaal, de benodigde voorbereiding en het gebruikte straalmiddel. Voor een nauwkeurige kostenraming neemt u best contact met ons op. Wij maken een gedetailleerde offerte op maat voor u op.

Luchtgommen is een behandelingsproces waarbij een combinatie van lucht en een zacht straalmiddel wordt gebruikt om oppervlakken zoals houten meubels, trappen en deuren te reinigen en te ontdoen van vernis of olie. Het is een delicaat proces, deze techniek geschikt is voor fijne oppervlakken. Luchtgommen is milieuvriendelijker dan sommige andere methodes.

GRATIS plaatsbezoek?

Wil je trappen laten zandstralen of je oude meubels voorzien van een naturel look? Wil je de deuren binnen je woning laten ontdoen van diverse lagen beits of lak? Heb je een houten vloer die je graag zou willen laten zandstralen en behandelen?

We komen met plezier bij je langs. Wij zandstralen niet alleen op locatie, maar ook in eigen atelier. Bijvoorbeeld wanneer je houten meubels of andere items van hout wilt laten behandelen.

Daarnaast staan we ook voor jou klaar met passend advies. Afgestemd op je specifieke wensen en behoeften. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren experts voorzien je graag van een op maat gemaakte offerte voordat je ons kiest om te zandstralen.