Zandstralen meubels

Meubels zandstralen en behandelen aan scherpe prijs? Onze specialisatie is het zandstralen van kasten, zetels, tafels, stoelen, … Kom langs bij Meubelatelier AC!

Zandstralen meubels

Je meubels laten zandstralen is een duurzaam alternatief voor het aanschaffen van nieuw meubilair. Restaureer al je stoelen en tafels, zetels, kasten en salontafels. Ervoor zorgen dat je meubels niet beschadigd worden? Daar zijn wij de expert in.

Wij zandstralen meubels met een lage druk en fijn staalgrit. Zo lopen ze zeker geen schade op. Daarom gebruiken we niet graag de term zandstralen, maar wel fijn zandstralen of luchtgommen. Door die techniek kunnen we elk oud en houten meubelen zandstralen.

Zo kunnen we zelf je meest kwetsbare meubels zandstralen en luchtgommen, zoals meubels van fineerhout. We verwijderen de oude laag vernis of beits, zodat het oorspronkelijke hout terug zichtbaar is. Het zandstralen van meubels gebeurt in ons eigen aterlier of bij jou thuis.

Je meubels krijgen ook een nieuwe beschermlaag. Wil je jouw meubilair in een nieuw jasje steken? Geen enkel probleem. Dan kies jij samen met onze specialisten de gepaste kleur en afwerking. We voorzien eerst een staalkleuring zodat je een duidelijk beeld krijgt van het eindresultaat.

Kom nu bij ons langs en laat je meubels zandstralen.

Zandstralen meubels
Zandstralen meubels

Hoe gaat het zandstralen van meubels in zijn werk?

Voor het behandelen van meubels maken we gebruik van fijn zandstralen. Dit betekent dat we fijn zand of keramische parels gebruiken die het oppervlak van de meubels niet aantasten. De meubels worden op locatie of in ons atelier gezandstraald met een krachtige compressor. Zelfs de kleinste stukjes lak of verf worden op doeltreffend verwijdert. Er ontstaan geen oneffenheden. Uw meubels verkrijgen hun oorspronkelijke uitstraling.

Zandstralen door Meubelatelier AC is ook mogelijk voor kasten of stoelen met veel details en ornamenten. Door het toepassen en gebruiken van fijne parels, worden alle verf- of beits resten verwijderd. Ook wanneer deze met de hand niet bereikbaar zijn. Na het zandstralen worden uw meubels behandeld en voorzien van een verfijnde finishing touch. het licht schuren van het hout zorgt ervoor dat er een prachtige matte afwerking ontstaat.

Welke soorten houten meubels laten zandstralen

Meubelatelier AC kan alle soorten meubels zandstralen. Ongeacht de houtsoort. Meubels kunnen gemaakt zijn van beukenhout of eikenhout, maar ook van zachte houtsoorten. Door de fijne techniek die wij toepassen kunt u ook deze meubels laten zandstralen. Dat kan bij u thuis, maar u bent ook welkom in ons atelier.

Ook het zandstralen van oude houten meubels is mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer u deze van een nieuwe look wilt voorzien. Tafels of stoelen verkrijgen door het zandstralen een prachtige naturel look. Opnieuw bewerken met kleurwas of verf kan natuurlijk ook. Door onze ruime ervaring in het zandstralen van verschillende meubels, kunnen we u hierin natuurlijk ook van een professioneel advies voorzien. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zandstralen meubels

Veel gestelde vragen over het zandstralen van meubels

De kosten voor het zandstralen van meubels variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type meubel, de grootte, de complexiteit, de staat van het oppervlak, en de gekozen afwerkingsmethode. Om een nauwkeurige kostenraming te verkrijgen neemt u contact met ons op zodat we u een gedetailleerde offerte op maat kunnen voorleggen.

Elk meubel dat vervaardigd werd uit goede houtsoorten, kan gezandstraald worden. Naast meubels zandstralen we ook ander houtwerk als trappen, deuren en balken. Het zandstralen van meubels is vandaag de dag een enorm populaire oplossing. Zandstralen is dan ook een duurzame en kostenefficiënte oplossing om uw oude meubels nieuw leven in te blazen.

Ja. Wij zandstralen ook volledige keukens. Meestal zandstralen we keukens uit eik of beuk. Heeft u een keuken in een andere houtsoort? Contacteer ons voor een offerte op maat.

Ja, antieke meubels kunnen veilig worden gezandstraald, maar het vereist speciale zorg en expertise om schade te voorkomen. Om beschadigingen te vermijden, rekent u best op een ervaren vakman.

Hoewel kleinere projecten zelf kunnen worden uitgevoerd, is het voor grotere of complexe meubelstukken, trappen, balken en deuren aangeraden om een professional in te huren. Hiermee voorkomt u ongewenste schade tijdens het zandstraal proces.

Zandstralen meubels

GRATIS plaatsbezoek

Meubelen zandstralen is voor ons een koud kunstje. Laat je gegevens achter en wij komen bij jou langs om naar je meubels te kijken. Vraag gerust een gratis offerte aan. We bezorgen je een correcte prijsopgave die al je specifieke wensen en behoeften mee in rekening neemt.