Zandstralen essen

Uw specialist in essen in zandstralen van alle houtsoorten

zandstralen essen

Voor een expert in zandstralen in essen van houten trappen, meubels, deuren en meer zit u goed bij Meubel Atelier AC. Reken op ons vakmanschap. Vermijd beschadiging!

 • Alle houtsoorten
 • Trappen
 • Meubels
 • Deuren
 • Keukenmeubelen
 • Volledige livings
 • Antieke kasten en meubelen
 • Eiken balken
 • Lambrisering
 • En veel meer!

Contacteer ons vrijblijvend om al uw mogelijkheden te kennen.

Zandstralen essen: Wij beschadigen uw hout nooit!h2>

Wij zandstralen in essen met extra fijn straalgrit zodat het hout niet wordt beschadigd. Alsook werken wij met verschillende straaldruk aangepast aan de houtsoort.

Kwaliteitsproducten

Wij zandstralen ter plaatse of in ons eigen atelier en werken enkel met kwaliteitsproducten. Voor de afwerking werken wij bijvoorbeeld met:

 • Boss Paints
 • Woca
 • Pure & Original

Zandstralen essen van oud hout

U kunt bij ons oud of gebruikt hout laten zandstralen. Behandeld hout zal hierdoor opnieuw zijn natuurlijke kleur krijgen. Daarna kunnen trappen, meubels, deuren weer behandeld worden volgens uw eigen smaak en voorkeur.

Zandstralen van nieuw hout

Ook nieuw hout kunnen wij zandstralen om een bepaalde structuur te verkrijgen. Al naargelang de houtsoort, hoeveelheid straalmiddel en druk kan dit sterk verschillen.

Wat voor de ene een fijne structuur is, vindt iemand anders misschien al grof al naargelang toepassing en smaak.

Gaat het nu om 1 houten plank of een grote partij, we proberen steeds het door u gewenst resultaat te bereiken.

Zandstralen essen van trappen

Heb je een mooie houten trap met veel ornamenten die je terug wil brengen naar zijn oorspronkelijke glorie? Dan is zandstralen wellicht een goede optie. Ontdek hier meer over zandstralen van trappen bij Meubel Atelier AC in essen!

Zandstralen essen van meubels

Ook meubelen kunnen worden gezandstraald. Ze lijken dan weer als nieuw en passen goed in een modern interieur. Ontdek hier meer over zandstralen van meubels bij Meubel Atelier AC in essen!

Wat is zandstralen?

Zandstralen kun je zien als een moderne en zeer efficiƫnte manier van schuren. Door houten meubelen of trappen te laten zandstralen worden ze weer als nieuw en dat in een fractie van de tijd die schuren in beslag zou nemen. Zo bespaart u ook heel wat geld dat u anders aan nieuwe meubels zou spenderen!

Goede kennis nodig

Zandstralen klinkt heel eenvoudig, maar toch moet men goede kennis van hout en van het stralen zelf hebben om tot een goed resultaat te komen. De dikte van de zandkorrel, het straalmiddel en de sterkte waarmee wordt gestraald, hebben allemaal invloed op het werk. Meestal wordt er daarom eerst uitgetest op een onzichtbaar deel van het meubel, zoals de onderkant van de kast, wat het effect is. Op die manier kan de juiste werkwijze worden vastgesteld. Zandstralen is een techniek die ook vaak bij trappen toegepast wordt.

Hoe werkt zandstralen?

Bij zandstralen wordt een straalmiddel (zand, keramische parels) onder hoge druk op een oppervlak gespoten. Door de schurende werking van het straalmiddel kunnen oude afwerkingslagen zoals vernis, beits en verf zeer efficiƫnt van het oppervlak verwijderd worden. Alle kieren, hoekjes en gaatjes worden netjes schoon gestraald waardoor een egaal schoon oppervlak ontstaat.

Twijfel niet om Meubel Atelier AC in essen te contacteren voor meer informatie over zandstralen bij ons, om een afspraak te maken of voor een gratis offerte. Reken op onze deskundigheid en ervaring!