Zandstralen trappen

Houten trap zandstralen? Dan bent u bij meubelatelier AC aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het zandstralen van houten trappen.

Trap zandstralen

Is je houten trap toe aan een renovatie, maar heb je geen idee waar te beginnen? Laat uw houten trap zandstralen of luchtgommen bij Meubelatelier AC. Je trap renoveren naar hun oorspronkelijke look is onbegonnen werk met een schuurmachine. De verschillende hoekjes en kantjes zijn moeilijk bereikbaar. Daarom is je houten trap laten zandstralen of luchtgommen de ideale oplossing. Zandstralen is een relatief goedkope vorm voor een traprenovatie.

Laat je trap zandstralen of luchtgommen en maak hem weer het middelpunt van je woning. Als je dat wilt, komen we bij jou op locatie. Meubelatelier AC stuurt haar specialisten naar je toe om je trappen een tweede leven te schenken. We werken dikwijls met beuken of eiken trappen. Door het gebruik van fijn staalgrit zandstralen we je houten trap zonder enige schade. We spreken zelf daarom liever over fijn zandstralen of luchtgommen.

Uiteraard hebben onze specialisten ook respect voor je woning en oog voor detail. Elke binnendeur of vloer wordt afgeplakt zodat er nergens nog een spoor van stof te bekennen is. Nadat we je houten trap zandstralen, geven we hem een beschermende laag. Zo blijft hij er de komende jaren gloednieuw uitzien. Doe je die nabehandeling liever zelf? Wij bieden je advies op maat over de producten die je kan gebruiken en hoe je zelf je houten trap kunt behandelen.

Zandstralen trappen

Wat houdt het zandstralen van trappen in?

Meubelatelier AC is gespecialiseerd in het zandstralen en luchtgommen van trappen. Bij deze techniek wordt het hout van de trap onder lage druk gespoten. Dat gebeurt met keramische parels of speciaal zand dat voorzien is van een fijne structuur.

Dat betekent dat houten trappen niet beschadigd raken door het zandstralen. De parels of het zand schuren het oppervlak van de trap. Oude resten verf of lak kunnen op deze manier doeltreffend worden verwijderd. Bijvoorbeeld wanneer u uw trap van een nieuwe afwerking wilt voorzien, of als u het uiterlijk van de trap in de oorspronkelijke staat wilt terugbrengen.

Het zandstralen van trappen is ook geschikt voor trappen met veel kieren en ornamenten. Door de fijne structuur van het zand wordt het hout geschuurd tot in de kleinste details. Zandstralen mag dan ook gezien worden als een efficiënte en verfijnde techniek.

De werkwijze van trappen zandstralen

Het zandstralen door Meubelatelier AC wordt afgestemd op de eigenschappen van de trap. U kunt trappen fijn laten zandstralen zodat er geen krassen of schade kan ontstaan. De techniek wordt ook afgestemd op uw wensen, de mate van bevuiling, de houtsoort en de details van de trap. Zoals bijvoorbeeld ornamenten of hoeken.

Zandstralen trappen
Zandstralen trappen

Zandstralen van verschillende soorten houten

Meubelatelier AC kan het zandstralen toepassen op verschillende soorten houten trappen. Zoals bijvoorbeeld een trap van eikenhout of trappen die vervaardigd zijn uit beukenhout. Vrijwel de meeste trappen worden van deze harde houtsoort gemaakt. Heeft u interesse in het laten zandstralen van trappen die vervaardigd zijn van een andere soort hout? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Meubelatelier AC adviseert u hierin graag.

Trappen laten zandstralen op locatie

Het fijn zandstralen van trappen wordt meestal uitgevoerd op locatie. Bijvoorbeeld wanneer het vaste trappen betreft in uw woonkamer of een trap naar de bovenverdieping. Bij het zandstralen van uw trap op locatie, nemen wij uiteraard voor de juiste voorzorgsmaatregelen. Zoals het beschermen van de ruimte tegen stof en vuil. Na het zandstralen zorgen wij er natuurlijk ook voor dat de ruimte weer schoon wordt opgeleverd.

Zandstralen trappen

Veel gestelde vragen over het zandstralen van trappen

Zandstralen is geschikt voor houten trappen, ongeacht of ze binnen of buiten geïnstalleerd zijn.

Ja, zandstralen is een veilige optie voor houten trappen, op voorwaarde dat het proces wordt uitgevoerd met de juiste apparatuur en de nodige expertise om schade te voorkomen.

Ja, na het zandstralen heeft u de volledige vrijheid om verschillende afwerkingen toe te passen, zoals bv schilderen, vernissen of oliën.

De kosten voor het zandstralen van een trap variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van de trap en de staat van het oppervlak. Het is raadzaam om eerst een offerte op maat aan te vragen zodat we een nauwkeurige schatting van de kosten kunnen maken.

Zandstralen trappen

GRATIS plaatsbezoek

Je houten trap laten zandstralen doe je bij Meubelatelier AC. Door onze uitgebreide collectie aan moderne apparatuur kunnen we de techniek waarop we je trap zandstralen laten afhangen van de houtsoort die we behandelen. Elke houtsoort vereist namelijk zijn eigen specifieke techniek. Laat je gegevens achter. We komen met plezier bij je langs.