,

Meubels zelf zandstralen, is dat wel een goed idee?

Meubels zelf zandstralen

Door natuurlijke veroudering en dagelijks gebruik kunnen zelfs de meest prachtige meubelstukken hun glans verliezen. Terwijl sommige ervoor kiezen om het oude meubelstuk te vervangen door een nieuw, zijn anderen op zoek naar creatieve manieren om hun bestaande stukken nieuw leven in te blazen. Een van deze methoden is het zelf zandstralen van meubels. Voordat je je oude dressoir of salontafel onderwerpt aan dit proces, is het belangrijk om te begrijpen wat het inhoudt en welke mogelijke valkuilen er zijn.

Bij het zelf zandstralen van meubels dien je toch enkele vragen te beantwoorden:

  • Wat ga je doen om de oude vernislaag te ontdoen van je meubels, trappen, deuren of andere houten objecten?
  • Wil je zandstralen of luchtgommen?
  • Welke compressor en straalketel ga je huren?
  • Welk straalmiddel gebruik je, keramische parels of straalgrit?

Geen idee wat te antwoorden op deze vragen? Laat het zandstralen dan aan een professional over. Vakkennis omtrent de verschillende houtsoorten en ondergronden is hier noodzakelijk, de keuze van het straalmiddel alsook de gekozen straaldruk zal hier van afhangen. Indien je met een te hoge druk en een grove korrel de verf of vernis gaat ontdoen van het hout, dan zal je onomkeerbare beschadigingen hebben aan het hout.

Na het zandstralen of luchtgommen dient het blank hout terug voorzien te worden van een afwerklaag. Als je ervoor kiest om de afwerklaag zelf aan te brengen dan zal ons team je graag wat meer uitleg geven hoe je best tewerk gaat om het gewenste resultaat te bekomen.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen uit een olie of vernis. Deze mogelijkheden worden altijd uitgebreid met je besproken. Kies je voor een natuurlijke uitstraling? Dan werken wij met de (Woca base primer) en de tweecomponenten, watergedragen matte vernis van (Bona).

Wil je het toch liever aan onze vakmensen overlaten? We nemen het met plezier van je over! Contacteer ons voor een gratis offerte op maat!