,

Zandstralen – renoveren van eiken keuken

Renovatie eiken keuken

Is uw eiken keuken aan vernieuwing toe? Dan bent u bij Meubelatelier AC aan het juiste adres. Wij zandstralen uw eiken keuken en brengen deze terug naar zijn oorspronkelijke staat.

We leggen u graag uit hoe we te werk gaan bij het zandstralen van uw eiken keuken.

Allereerst beginnen we met het verwijderen van de deuren en fronten van de schuiven, deze worden in ons atelier gezandstraald. Ook scharnieren en beslag worden gedemonteerd. De vaste delen worden ter plaatse geschuurd of gezandstraald.

Voor we ter plaatse beginnen met zandstralen is het essentieel dat de ruimte leeg is zodat we alles zorgvuldig kunnen afplakken. Zowel deuren als vloeren worden afgedekt om te voorkomen dat er stof in de aangrenzende ruimtes terechtkomt.

We hanteren altijd de laagste mogelijke druk en het fijnste straalgrit dat beschikbaar is daarom geven we de voorkeur aan de termen “fijn zandstralen” of “luchtgommen”.

Na het zandstralen bieden we ook verschillende afwerkingsmogelijkheden aan. Deze opties worden altijd uitgebreid met u besproken. Om een weloverwogen keuze te maken, gebruiken we verschillende stalen zodat u een duidelijk beeld krijgt.

Als u ervoor kiest om het hout in zijn natuurlijke uitstraling te laten, passen we een primer van het merk Woca toe gevolgd door een matte 2k-vernis die een uitstekende bescherming biedt. Het vooraf aanbrengen van de primer is cruciaal om verkleuring en vergeling te voorkomen. Door de primer behoud uw eiken keuken jarenlang zijn natuurlijke uitstraling.

De combinatie van de primer en het vernis zorgen ervoor dat het hout onbehandeld aanvoelt en uitziet, maar wel goed beschermd is.

Wil u graag meer informatie over het zandstralen van uw eiken keuken? De experts van Meubelatelier AC staan met plezier klaar om u te helpen bij uw keuze. Neem gerust contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

Renovatie eiken keuken