,

Waarom zandstralen een goed idee is bij het renoveren van je trap.

Trap zandstralen - na

Waarom zandstralen een goed idee is bij het renoveren van je trap.

Wil je graag je oude trap renoveren om hem in zijn originele staat te herstellen? Of wil je juist een frisse look zonder het prijskaartje van een nieuwe trap? Dan is zandstralen de oplossing voor jouw traprenovatie.

Zandstralen als renovatiemethode

Zandstralen is een effectieve methode om vernis, vervuiling en beschadiging van je houten trap te verwijderen. Het straalmiddel wordt gelijkmatig aangebracht op het oppervlak en bereikt de kleinste hoekjes en kantjes van je trap. Het originele hout wordt blootgelegd, klaar om opnieuw afgewerkt te worden met olie, lak of beits.

Renoveren is gewoonlijk een tijdrovend proces. Ook een nieuwe trap laten opmeten, maken en installeren duurt al snel een maand of twee. Zandstralen daarentegen gaat een stuk sneller. Op enkele dagen hebben we je trap volledig gestraald en daarna behandeld.

Naast effectief en snel is zandstralen ook relatief goedkoop.  Zo blaast je jouw oude trap nieuw leven in tegen een klein prijsje. Ben je benieuwd naar de prijs voor jouw trap? Neem dan gerust contact op met ons voor een gratis offerte op maat.

Een milieubewust proces

Zandstralen is een mechanisch proces, er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt om vervuiling en beschadiging van je trap te verwijderen. Bij zandstralen wordt gebruik gemaakt van een herbruikbaar straalmiddel. Dit zijn fijne schurende deeltjes zoals glas of zand. Die deeltjes worden door middel van perslucht en elektrische apparatuur op het hout gespoten. Dit maakt van zandstralen een heel energie-efficiënte en duurzame methode.

Het belang van een professionele uitvoering

Hoewel het mogelijk is om een zandstraalketel te huren en zelf je trap te behandelen raden we dit sterk af! Om schade aan het hout te voorkomen en mogelijke effecten op het milieu te beperken moet deze techniek met zorg worden toegepast door een ervaren professional. Onze vakmensen komen met plezier tot bij jou en verzorgen het hele proces, van het voorbereidende werk tot het opruimen van het straalgrit.

 

Wil je graag meer informatie over het zandstralen van jouw houten trap? De experts van Meubelatelier AC staan met plezier klaar om je te helpen bij je keuze.